VHS MUNICH

A High School for everybody.

Design for a new building of the Volkshochschule München.

Integration of a multifunctional complex into the existing urban structure at the Harras, Munich.
 

The challenge of integrating the different needs into the locally restricted land use was solved with a light-flooded basement concept and two interlocking structures.

Bachelorarbeit_FINAL_eza.jpg

 

Rendering of the Plinganserstraße.
The facade is oriented to the surroundings. The secluded facade attracts the user
formally into the building complex.

 

The complete design in one overview.

Bachelormodell_500_Zapf,Elmar_02.JPG

 

Implementation of the design in an environment model.

Bachelormodell_200_02Zapf,Elmar_03.jpg

 

Implementation of the design in a working model.

Bachelormodell_200_Zapf,Elmar_06.jpg

 

Implementation of the design in a working model.